Πρόληψη της τριχόπτωσης: συμβουλές και κόλπα.

Οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που υποφέρουν από τριχόπτωση, αλλά και οι γυναίκες υποφέρουν συχνά από τριχόπτωση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από ορμονικές αλλαγές, άγχος ή ακόμα και υπερβολική τριχοφυΐα. Το ίδιο ισχύει και εδώ: Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να καταφέρετε να σταματήσετε επιτυχώς την τριχόπτωση.

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι ψυχικά στρεσογόνος – και για τα μέλη της οικογένειας.Όποιος υποφέρει από τριχόπτωση συχνά δυσκολεύεται να την αντιμετωπίσει. Η κοινωνική απομόνωση και η κατάθλιψη δεν είναι ασυνήθιστες. Οι συγγενείς συχνά υποφέρουν επίσης, επειδή θέλουν να βοηθήσουν τους πληγέντες, αλλά συχνά δεν ξέρουν πώς μπορούν να τους βοηθήσουν καλύτερα. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη σε πολλές περιπτώσεις Αν και η τριχόπτωση θεωρείται συχνά αναπόφευκτη, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν τρόποι για την επιτυχή αντιμετώπισή της. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας.

1. Αιτίες τριχόπτωσης

Πριν εμβαθύνουμε σε συμβουλές και κόλπα που σχετίζονται με την τριχόπτωση, θα πρέπει πρώτα να δούμε τις αιτίες αυτού του προβλήματος. Μόνο αν γνωρίζουμε τα αίτια μπορούμε να λάβουμε στοχευμένη δράση κατά της τριχόπτωσης. Η πιο κοινή αιτία τριχόπτωσης είναι η κληρονομική. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Αλλά και άλλοι παράγοντες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Για παράδειγμα, οι ορμονικές διακυμάνσεις κατά την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η αιτία. Το άγχος μπορεί επίσης να είναι ένα έναυσμα για την τριχόπτωση. Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, παθήσεις του θυρεοειδούς, μεταβολικές ασθένειες ή αυτοάνοσα νοσήματα. Η δυσανεξία σε ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Άλλες αιτίες τριχόπτωσης περιλαμβάνουν επίσης χημικά ή μηχανικά ερεθίσματα, όπως η βαφή ή ο συνεχής χειρισμός των μαλλιών με βούρτσες και χτένες. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες τριχόπτωσης. Για να μπορέσετε να αναλάβετε δράση ενάντια σε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει πρώτα από όλα να μάθετε ποια είναι η αιτία. Μόνο έτσι μπορείτε να αναλάβετε στοχευμένη δράση κατά της τριχόπτωσης και ίσως ακόμη και να τη σταματήσετε.

2. Πρόληψη μέσω σωστής διατροφής

Υπάρχουν πολλές αιτίες τριχόπτωσης, αλλά μια από τις πιο κοινές είναι η μη ισορροπημένη διατροφή. Η μη παροχή στο σώμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η υγιεινή διατροφή είναι επομένως ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να αποτρέψετε την τριχόπτωση. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή με αρκετή πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα.

Essen Sie Lebensmittel wie frisches Obst und Gemüse, Vollkornprodukte, mageres Fleisch und fettarme Milchprodukte. Vermeiden Sie Junk Food und übermäßigen Zucker, da dies zu Haarausfall führen kann. Trinken Sie außerdem genug Wasser, um Ihren Körper mit Feuchtigkeit zu versorgen. Es wird empfohlen, täglich mindestens acht Gläser Wasser zu trinken. Achten Sie außerdem auf ausreichend Bewegung. Sport hilft nicht nur beim Abnehmen, sondern beugt auch Haarausfall vor.

Asami Hair Growth βελτιώνει

3. Συμβουλές και κόλπα κατά της τριχόπτωσης

Όποιος υποφέρει από τριχόπτωση συνήθως θέλει να απαλλαγεί από αυτήν γρήγορα. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι και μέσα που μπορούν να σταματήσουν ή τουλάχιστον να επιβραδύνουν την τριχόπτωση, αλλά συχνά δεν είναι τόσο εύκολο να παρακολουθείτε. Για αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε εδώ μερικές συμβουλές και κόλπα, με τα οποία μπορείτε να ελέγξετε την τριχόπτωση σας.

1) Προσαρμόστε τη διατροφή σας: Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι μόνο σημαντική για τη γενική μας κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά αυτά όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη C. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία των μαλλιών μας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Αυτά μπορούν να βρεθούν, για παράδειγμα, σε φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς ή ψάρια.

2) Αποφύγετε το άγχος: Το στρες μπορεί επίσης να είναι ένα έναυσμα για την τριχόπτωση. Επομένως, προσπαθήστε να αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο στρεσογόνες καταστάσεις ή αφιερώστε τακτικά χρόνο για ασκήσεις χαλάρωσης όπως η αυτογενής προπόνηση ή η γιόγκα. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και στη χαλάρωση του τριχωτού της κεφαλής.

3) Προσαρμόστε τη φροντίδα των μαλλιών σας: Μερικές φορές η λάθος περιποίηση μαλλιών μπορεί επίσης να ευθύνεται για την απώλεια μαλλιών. Επομένως, όταν επιλέγετε τα σαμπουάν και τα μαλακτικά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο απαλά για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας και δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Το τακτικό βούρτσισμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής και να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here