Οι αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες.

Οι αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες: Στην τελευταία μας ανάρτηση στο blog εξετάσαμε τις γενικές αιτίες της τριχόπτωσης στις γυναίκες. Σήμερα θέλουμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες. Μία από τις πιο συχνές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι το άγχος. Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή ορμονών, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να βλάψουν τους θύλακες των τριχών.

Το σωματικό στρες, όπως η χειρουργική επέμβαση, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η τριχόπτωση είναι συνήθως προσωρινή και η τρίχα μεγαλώνει ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Οι ορμονικές αλλαγές είναι επίσης μια κοινή αιτία τριχόπτωσης στις γυναίκες. Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος που οι ορμόνες στο σώμα μιας γυναίκας μεταβάλλονται σε μεγάλο βαθμό και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η εγκυμοσύνη και η χρήση ορισμένων ορμονικών αντισυλληπτικών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η τριχόπτωση είναι συνήθως προσωρινή και η τρίχα μεγαλώνει ξανά μετά τον τοκετό ή μετά τη διακοπή των ορμονικών αντισυλληπτικών.

Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως η νόσος του θυρεοειδούς ή ο σακχαρώδης διαβήτης, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών στις γυναίκες. Και εδώ, η τριχόπτωση είναι συνήθως προσωρινή και τα μαλλιά ξαναβγαίνουν μετά τη θεραπεία της υποκείμενης νόσου. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, η τριχόπτωση μπορεί επίσης να προκληθεί από γενετικά ή ορισμένα φάρμακα. Εάν υποφέρετε από τριχόπτωση και δεν ισχύει καμία από τις παραπάνω αιτίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αποκλείσετε άλλες πιθανές αιτίες.

Asami Hair Growth βελτιώνει

1. Αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες

Μερικές γυναίκες υποφέρουν από τριχόπτωση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό και μπορεί να είναι σωματικοί ή ψυχολογικοί. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η τριχόπτωση είναι εντελώς ακίνδυνη και δεν απαιτεί θεραπεία. Φυσικές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες Ορμονικές αλλαγές: Μία από τις πιο συχνές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες είναι η ορμονική υπερευαισθησία των ριζών των μαλλιών.

Αυτό μπορεί να συμβεί κατά την εμμηνόπαυση, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά, μπορούν επίσης να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Κληρονομική τριχόπτωση: Τα γονίδια ευθύνονται για αυτή τη μορφή τριχόπτωσης. Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία και μπορεί να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της ζωής. Οι άνδρες επηρεάζονται από αυτό πιο συχνά από τις γυναίκες.

Ασθένειες: Ορισμένες ασθένειες όπως οι παθήσεις του θυρεοειδούς, ο σακχαρώδης διαβήτης ή τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε γιατρό, καθώς η πάθηση πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ψυχολογικές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες Στρες: Το άγχος είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες. Το σώμα αντιδρά στο στρες με αυξημένη απελευθέρωση αδρεναλίνης και κορτιζόλης.

Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να στενεύουν και λιγότερα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο να φτάνουν στις ρίζες των μαλλιών. Αυτό κάνει τα μαλλιά εύθραυστα και τελικά πέφτουν. Κατάθλιψη: Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Όσοι επηρεάζονται τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους και να γίνονται λιποβαρείς. Ως αποτέλεσμα, το σώμα γίνεται πιο αδύναμο και οι λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, είναι πιο συχνές. Τελικά, μπορεί να συμβεί και εδώ τριχόπτωση.

2. Γενετικά αίτια

Ο γενετικός παράγοντας είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις είναι κληρονομικό και δεν μπορεί πάντα να αποφευχθεί. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι συνήθως δεν προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την υγεία και οι προσβεβλημένες γυναίκες συνήθως συνεχίζουν να έχουν υγιή και πλήρη τριχοφυΐα.

3. Ορμονικά αίτια

Ένας άλλος λόγος για την τριχόπτωση στις γυναίκες είναι η ορμονική ανισορροπία. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως: – Στρες – Εγκυμοσύνη ή τοκετός – Εμμηνόπαυση – Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών) – Νόσος του θυρεοειδούς Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ορμονών αδρεναλίνης και κορτιζόλης, που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αλλάζουν επίσης δραματικά τα επίπεδα ορμονών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται επίσης με ορμονικές αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Το PCOS είναι μια κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων), η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς μπορεί επίσης να προκαλέσουν ορμονικές ανισορροπίες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών.

4. Φάρμακα και Συμπληρώματα

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φάρμακα και συμπληρώματα στην αγορά που ισχυρίζονται ότι αποτρέπουν την τριχόπτωση στις γυναίκες ή ακόμη και αυξάνουν την παραγωγή μαλλιών. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν έχουν ελεγχθεί επιστημονικά και δεν είναι σαφές εάν είναι καν αποτελεσματικά. Μερικά από αυτά τα προϊόντα μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβή και να προκαλέσουν παρενέργειες. Εάν σκέφτεστε να πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο ή συμπληρώματα, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε πρώτα με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή και κατάλληλα για εσάς.

5. Στρες και τριχόπτωση

Το συναισθηματικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό στρες, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί να γίνει αυτοδιαιωνιζόμενος και να γίνει χρόνιο πρόβλημα. Για να αποφύγετε αυτό, είναι σημαντικό να μειώσετε το άγχος και να προσέχετε τη δική σας υγεία.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here