Αυτές οι θεραπείες για κονδυλώματα βοηθούν πραγματικά

Αυτές οι θεραπείες για κονδυλώματα βοηθούν πραγματικά

Τα κονδυλώματα είναι ενοχλητικά και αντιαισθητικά. Μόλις αποκτήσετε ένα, θα θέλετε να το ξεφορτωθείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο. Τα κονδυλώματα μπορεί να είναι επίμονα και συχνά να υποτροπιάζουν παρά τη θεραπεία. Ωστόσο, υπάρχουν θεραπείες κονδυλωμάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα ή τουλάχιστον να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω διάφορες θεραπείες κονδυλωμάτων και θα σας δώσω συμβουλές για το πώς μπορείτε να προστατευθείτε καλύτερα από τα κονδυλώματα.

PapiStop Cream

Κονδυλώματα – τι είναι πραγματικά;

Τα κονδυλώματα είναι μικρές, αντιαισθητικές αναπτύξεις που εμφανίζονται κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Προκαλούνται από μόλυνση με τον ιό των κονδυλωμάτων και είναι εξαιρετικά μεταδοτικά. Αν και τα κονδυλώματα δεν μπορούν πάντα να προληφθούν, υπάρχουν ορισμένες θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τα κονδυλώματα περιλαμβάνουν:

  • Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο είναι ένα δημοφιλές φάρμακο για τα κονδυλώματα λόγω των αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. Βοηθά επίσης στη μείωση του οιδήματος και βοηθά τα κονδυλώματα να επουλωθούν πιο γρήγορα.
  • Λάδι δέντρου τσαγιού: Το έλαιο δέντρου τσαγιού είναι επίσης αντιικό και αντιβακτηριακό και έτσι βοηθά στη θεραπεία των κονδυλωμάτων.Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις το δέρμα μπορεί να ερεθιστεί, επομένως το λάδι δέντρου τσαγιού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρές ποσότητες.
  • Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού έχει επίσης αντιικές ιδιότητες, καθιστώντας τον μια δημοφιλή θεραπεία κονδυλωμάτων. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.
  • Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο είναι ένα άλλο δημοφιλές φάρμακο για τα κονδυλώματα λόγω των αντιικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο είναι άλλο ένα φυσικό φάρμακο για τα κονδυλώματα καθώς έχει αντιικές ιδιότητες. Ωστόσο, πρέπει να δίνετε προσοχή όταν χρησιμοποιείτε σκόρδο, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.
  • Πώς αναπτύσσονται τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνα αλλά ενοχλητικά δερματικά βλέμματα που προκαλούνται από ιούς. Οι ιοί των κονδυλωμάτων επιτίθενται κυρίως στο ανώτερο στρώμα του δέρματος και πολλαπλασιάζονται εκεί. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό των τυπικών κονδυλωμάτων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κονδυλωμάτων που ποικίλλουν σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Ο πιο κοινός τύπος κονδυλωμάτων είναι τα λεγόμενα κονδυλώματα πεδίου, γνωστά και ως κονδυλώματα από τσόχα ή κονδυλώματα σώματος.

Αυτά τα στρογγυλεμένα ή οβάλ κονδυλώματα είναι συνήθως μικρά και πιο σκούρα από το περιβάλλον δέρμα. Ο δεύτερος πιο κοινός τύπος είναι τα πελματιαία κονδυλώματα, που ονομάζονται επίσης πελματιαία κονδυλώματα.

Αυτά τα κονδυλώματα αναπτύσσονται κυρίως στα πέλματα των ποδιών και χαρακτηρίζονται από την τραχιά, ραγισμένη εμφάνισή τους. Μπορεί να είναι πολύ επώδυνα και συχνά συνδέονται με άλλους καλαμπόκιους ή κονδυλώματα στο πόδι. Άλλοι τύποι κονδυλωμάτων περιλαμβάνουν τα κονδυλώματα των δακτύλων, τα κονδυλώματα των νυχιών, τα κονδυλώματα των χεριών, τα κονδυλώματα των ποδιών, τα κονδυλώματα στο στόμα και τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων. Τα κονδυλώματα συνήθως μεταδίδονται μέσω άμεσης επαφής δέρμα με δέρμα με ένα μολυσμένο άτομο.

Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω λοιμώξεων από επιχρίσματα, για παράδειγμα μέσω χρησιμοποιημένων πετσετών ή ρούχων.Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να μεταδοθεί και με τσιμπήματα εντόμων.Μόλις μολυνθεί, ο ιός σχηματίζει συνήθως τα πρώτα κονδυλώματα μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες.Το ποσοστό μετάδοσης είναι περίπου 50 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ένας στους δύο ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τον ιό αναπτύσσουν κονδυλώματα.

PapiStop Cream

Τι θεραπείες υπάρχουν για τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα υπάρχουν σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα κονδυλώματα (ή ποδιών) που βρίσκονται στα δάχτυλα των ποδιών ή, πιο συχνά, στα πόδια. Υπάρχουν επίσης τα λεγόμενα κονδυλώματα του δέρματος καθώς και τα κονδυλώματα του στόματος και των γεννητικών οργάνων. Όποιο είδος κονδυλώματος κι αν έχετε, ο στόχος είναι συνήθως να απαλλαγείτε από αυτό το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες για τα κονδυλώματα που λειτουργούν διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο και την τοποθεσία. Εκτός από τις θεραπείες στο σπίτι, υπάρχουν επίσης σκευάσματα χωρίς ιατρική συνταγή από το φαρμακείο ή συνταγογραφούμενα φάρμακα από το γιατρό.

Πώς λειτουργούν οι διάφορες θεραπείες κονδυλωμάτων;

Τα κονδυλώματα είναι ενοχλητικά και μπορεί να είναι επώδυνα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες που λειτουργούν για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 4 θεραπείες κονδυλωμάτων και θα σας εξηγήσουμε πώς λειτουργούν.

  • Λύση 1: Θεραπεία κονδυλωμάτων με σαλικυλικό οξύ Αυτή η θεραπεία συχνά προσφέρεται με τη μορφή κρέμας ή τζελ. Τα ενεργά συστατικά σαλικυλικό οξύ και γαλακτικό οξύ αφαιρούν το ανώτερο στρώμα του δέρματος όπου βρίσκεται το κονδυλωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, το κονδυλωμάτων αφαιρείται απαλά για αρκετές ημέρες.
  • Θεραπεία 2: Αντιμετώπιση κονδυλωμάτων με λάδι δέντρου τσαγιού Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένας φυσικός αντιβακτηριακός παράγοντας που βοηθά στην απολύμανση και ως εκ τούτου σκοτώνει τα κονδυλώματα. Το έλαιο δέντρου τσαγιού εφαρμόζεται στο κονδυλωμάτων και αφήνεται για αρκετές ώρες (ή όλη τη νύχτα) προτού μπορέσει να ξεπλυθεί.
  • Μέσο 3: Τζελ εκχύλισμα παπάγιας Το τζελ περιέχει ένζυμα που αφαιρούν απαλά το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Αυτό θα χαλαρώσει το κονδυλωμάτων για μια περίοδο αρκετών ημερών.
  • Λύση 4: Εκχύλισμα Forget-me-not Το Forget-me-not είναι ένα φυτό του οποίου το εκχύλισμα είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των κονδυλωμάτων. Το εκχύλισμα όχι μόνο αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του δέρματος (όπως το σαλικυλικό οξύ), αλλά σκοτώνει επίσης ιούς και βακτήρια που ευθύνονται για την πρόκληση του κονδυλώματος.

Διαφορετικές θεραπείες για κονδυλώματα λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένες θεραπείες, όπως το γάλα κονδυλωμάτων, δρουν κυρίως μέσω των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών συστατικών τους. Άλλες θεραπείες, όπως το έλαιο κονδυλωμάτων, δρουν κυρίως μέσω των θεραπευτικών και αναπλαστικών συστατικών τους.

PapiStop Cream

Συμπέρασμα: Αυτό βοηθά πραγματικά κατά των κονδυλωμάτων

Τα κονδυλώματα είναι ενοχλητικά και μπορεί να είναι πολύ άβολα. Ειδικά επειδή συχνά εμφανίζονται όχι μόνο μία φορά, αλλά ξανά και ξανά. Τότε θα είστε πολύ χαρούμενοι όταν βρείτε ένα φάρμακο για κονδυλώματα που πραγματικά βοηθά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετές οικιακές θεραπείες και φάρμακα που είναι αποτελεσματικά κατά των κονδυλωμάτων. Ποιο φάρμακο είναι καλύτερο για εσάς εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του κονδυλώματος. Εδώ είναι 5 θεραπείες για κονδυλώματα που πραγματικά βοηθούν.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here