Οι 5 πιο συχνές αιτίες τριχόπτωσης.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση; Ο κύριος λόγος για την τριχόπτωση είναι η ορμονική ανισορροπία. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το στρες, μια μη ισορροπημένη διατροφή ή ορισμένα φάρμακα. Οι ορμονικές ανισορροπίες κατά την εμμηνόπαυση μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να είναι σημάδι μιας σοβαρής ιατρικής κατάστασης, όπως η νόσος του θυρεοειδούς ή η κίρρωση του ήπατος.

1. Ορμονικές ανισορροπίες

Ένας κοινός λόγος για την τριχόπτωση είναι η ορμονική ανισορροπία. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως το άγχος, μια μη ισορροπημένη διατροφή ή μια ασθένεια. Μια ορμονική ανισορροπία μπορεί επίσης να αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της ζωής, για παράδειγμα κατά την εμμηνόπαυση. Εάν υποφέρετε από τριχόπτωση και υποψιάζεστε ότι μια ορμονική ανισορροπία μπορεί να είναι η αιτία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μπορεί να συνταγογραφήσει τη σωστή θεραπεία για εσάς.

Οι ορμόνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας. Ρυθμίζουν σχεδόν όλες τις σωματικές λειτουργίες και ως εκ τούτου ευθύνονται και για την υγεία των μαλλιών μας. Όταν οι ορμόνες μας είναι εκτός λειτουργίας, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης. Η ορμονική τριχόπτωση είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας μεταξύ των γυναικείων σεξουαλικών ορμονών οιστρογόνου και ανδρογόνων.

Οι γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση παρουσιάζουν συχνά αύξηση των ανδρογόνων, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών σε γυναίκες που παίρνουν το χάπι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η τριχόπτωση είναι συνήθως μόνο προσωρινή και ομαλοποιείται ξανά μετά το τέλος της ορμονικής αλλαγής. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες ορμονικής τριχόπτωσης.

Για παράδειγμα, ορισμένες ασθένειες όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) ή η θυρεοειδίτιδα Hashimoto μπορεί να διαταράξουν το ορμονικό σύστημα και να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Το άγχος μπορεί επίσης να είναι ένα έναυσμα για ορμονική τριχόπτωση, καθώς διαταράσσει την ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών ορμονών στο σώμα. Εάν υποφέρετε από τριχόπτωση και υποψιάζεστε ότι μια ορμονική ανισορροπία θα μπορούσε να είναι η αιτία, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε την ακριβή αιτία και να ξεκινήσετε την κατάλληλη θεραπεία.

2. Στρες

Το άγχος είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες τριχόπτωσης. Όταν είστε υπό στρες, το σώμα σας παράγει περισσότερη κορτιζόλη. Αυτή η ορμόνη επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος και αποδυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών. Τα αποτελέσματα είναι σπάσιμο των μαλλιών, τριχόπτωση και αραίωση μαλλιών. Εάν υποφέρετε από απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με το άγχος, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά μερικές απλές συμβουλές περιλαμβάνουν:

-Κάνε κάτι που σε χαλαρώνει. Αυτό μπορεί να είναι γιόγκα, διαλογισμός ή περίπατος.

-Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Αυτά τα διεγερτικά μπορούν να τεντώσουν περαιτέρω το σώμα.

-Τρώτε υγιεινές τροφές και πίνετε άφθονο νερό. Αυτό βοηθά το σώμα να ανακάμψει και να αναγεννηθεί.

– Schlaf genug. Schlaf ist wichtig für die Gesundheit von Körper und Geist. Stressbedingter Haarausfall ist kein dauerhafter Zustand und die Symptome verschwinden oft von selbst, wenn das Stressniveau abnimmt. Bei anhaltendem oder starkem Haarausfall sollten Sie jedoch einen Arzt aufsuchen.

Asami Hair Growth βελτιώνει

3. Γενετική προδιάθεση

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τριχόπτωση είναι απλώς θέμα γενετικής. Εάν οι γονείς ή οι παππούδες σας υπέφεραν από τριχόπτωση, πιθανότατα επηρεάζεστε και εσείς. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης τριχόπτωσης. Για παράδειγμα, ορισμένα φάρμακα, μια κακή διατροφή ή το άγχος μπορούν όλα να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών.

4.Ανισορροπημένη διατροφή

Η μη ισορροπημένη διατροφή είναι ένας από τους κύριους λόγους για την απώλεια μαλλιών. Η μη κατανάλωση αρκετών θρεπτικών συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκειες σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών σας. Η κατανάλωση υπερβολικού πρόχειρου φαγητού και η έλλειψη αρκετών υγιεινών τροφών μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών σας.

Φάτε λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή και πίνετε αρκετό νερό για να παρέχετε στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας. Εάν υποφέρετε από ορμονική ανισορροπία, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η ορμονική τριχόπτωση παρατηρείται συχνά σε γυναίκες σε σχέση με την εμμηνόπαυση ή την εγκυμοσύνη. Αλλά και οι άνδρες μπορεί να υποφέρουν από ορμονική τριχόπτωση. Η ορμονική τριχόπτωση μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.

5. Υπερβολικό λούσιμο μαλλιών

Το λούσιμο των μαλλιών σας είναι ένα σημαντικό συστατικό φροντίδας που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι πάρα πολύ καλό. Εάν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, μπορείτε να χαλάσετε τη φυσική παραγωγή λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής σας, προάγοντας έτσι την τριχόπτωση. Είναι καλύτερα να πλένετε τα μαλλιά σας μόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σε υγιή κατάσταση και να αποφύγετε την πτώση των μαλλιών.

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι το λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να είναι η αιτία της τριχόπτωσης. Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ανάπτυξη των μαλλιών και άρα σε τριχόπτωση. Το λούσιμο των μαλλιών σας όχι μόνο αφαιρεί τη βρωμιά και τη λιπαρότητα, αλλά αφαιρεί επίσης σημαντικά θρεπτικά συστατικά και υγρασία.

Το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών σας μπορεί να στεγνώσει και να βλάψει τους θύλακες της τρίχας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ανάπτυξη των μαλλιών και, συνεπώς, σε τριχόπτωση. Καθώς αρχίζετε να λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η ανάπτυξη των μαλλιών σας βελτιώνεται. Προσπαθήστε να πλένετε τα μαλλιά σας μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here