Οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια.

1. Αιτίες βαθιών ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Οι βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Οι πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν την υπεριώδη ακτινοβολία, το κάπνισμα, μια μη ισορροπημένη διατροφή και την έλλειψη ύπνου. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητο και ως εκ τούτου ιδιαίτερα επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα. Το κάπνισμα είναι επίσης ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει βαθιές ρυτίδες.

Το κάπνισμα μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος και οδηγεί σε ταχύτερη γήρανση του δέρματος. Η μη ισορροπημένη διατροφή και η έλλειψη ύπνου μπορούν επίσης να συμβάλουν σε βαθιές ρυτίδες. Μια μη ισορροπημένη διατροφή σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε βαθιές ρυτίδες. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να βλάψει την παραγωγή του δέρματος και να οδηγήσει σε ξηρότητα, η οποία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βαθιές ρυτίδες.

2. Σπιτικές θεραπείες για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια

Οι βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι πολύ επίμονες και συχνά είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με συμβατικές θεραπείες στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας τις 5 καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια που εγγυημένα θα απαλλαγείτε από αυτές!

1. Μέλι Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που επανορθώνουν και αναπλάθουν το δέρμα. Επιπλέον, το μέλι είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα που ενυδατώνει την επιδερμίδα και της χαρίζει λάμψη. Το μέλι μπορεί να εφαρμοστεί με δύο τρόπους: Απλώστε λίγο μέλι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στα μάτια που έχουν προσβληθεί για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Αραιώστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και πίνετε αυτό το μείγμα με άδειο στομάχι κάθε πρωί.

συστατικά Hydroface

2. Αγγούρι Το αγγούρι είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Το αγγούρι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα που κάνουν καλό στο δέρμα. Το αγγούρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: Τοποθετήστε 2 λεπτές φέτες αγγουριού στα μάτια που έχουν προσβληθεί και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό αγγουριού με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και απλώστε απαλά το μείγμα στην πληγείσα περιοχή των ματιών. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Λάδι καρύδας Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Ε και Κ, τα οποία είναι όλα πολύ καλά για το δέρμα. Το λάδι καρύδας βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, στη μείωση των ρυτίδων και στην προσθήκη λάμψης. Απλώς εφαρμόστε λίγο λάδι καρύδας σε ένα βαμβάκι και τοποθετήστε το στην πληγείσα περιοχή των ματιών για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

4. Τοματοπολτός Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές που δρα ως αντιοξειδωτικό, συμβάλλοντας στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες στην υπεριώδη ακτινοβολία. Η πάστα ντομάτας βοηθά επίσης στη μείωση των ρυτίδων και προσθέτει λάμψη στο δέρμα. Απλώς ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο ή γιαούρτι και εφαρμόστε απαλά το μείγμα στην πληγείσα περιοχή των ματιών. Αφήστε το να δράσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό

3. Ποιες θεραπείες στο σπίτι είναι καλύτερες;

Υπάρχουν αρκετές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να είναι αποτελεσματικές κατά των βαθιών ρυτίδων κάτω από τα μάτια. Οι πιο γνωστές και δημοφιλείς θεραπείες στο σπίτι περιλαμβάνουν:

1. Αγγούρι: Τα αγγούρια είναι μια πολύ δημοφιλής θεραπεία για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Τα αγγούρια περιέχουν πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν και περιποιούνται το δέρμα. Τα αγγούρια μπορούν να εφαρμοστούν ωμά ή με τη μορφή μάσκας.

2. Ντομάτες: Οι ντομάτες είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές κατά των βαθιών ρυτίδων κάτω από τα μάτια. Οι ντομάτες περιέχουν πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν και περιποιούνται το δέρμα. Οι ντομάτες μπορούν να εφαρμοστούν ωμές ή με τη μορφή μάσκας.

3. Κρόκος αυγού: Ο κρόκος αυγού είναι μια άλλη δημοφιλής θεραπεία για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Ο κρόκος αυγού περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν και περιποιούνται το δέρμα. Ο κρόκος μπορεί να εφαρμοστεί ωμός ή με τη μορφή μάσκας.

4. Μέλι: Το μέλι είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια. Το μέλι περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν και φροντίζουν το δέρμα. Το μέλι μπορεί να εφαρμοστεί ωμό ή σε μορφή μάσκας.

5. Γάλα: Το γάλα είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό κατά των βαθιών ρυτίδων κάτω από τα μάτια. Το γάλα περιέχει πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που θρέφουν και φροντίζουν το δέρμα. Το γάλα μπορεί να εφαρμοστεί ωμό ή με τη μορφή μάσκας.

4. Εφαρμογή θεραπειών στο σπίτι

1. Βάλτε πρώτα ένα υγρό πανί στα μάτια 2. Φακελάκια τσαγιού (δροσερά) στα μάτια 3. Τοποθετήστε φέτες αγγουριού στα μάτια 4. Τυλίξτε παγάκια σε ένα πανί και τοποθετήστε τα στα μάτια 5. Ανακατέψτε γάλα και μέλι και εφαρμόστε με βαμβάκι στα μάτια

5. Προφυλάξεις κατά τη χρήση οικιακών θεραπειών

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές θεραπείες για τις βαθιές ρυτίδες κάτω από τα μάτια, υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε. Πρώτα απ ‚όλα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε είδος θεραπείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν παίρνετε φάρμακα ή έχετε κάποια ιατρική πάθηση.

Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε στην οικιακή σας θεραπεία είναι φρέσκα και καθαρά. Επομένως, πλύνετε τα καλά πριν τα επεξεργαστείτε ή τα εφαρμόσετε. Παρόλο που τα συστατικά είναι φυσικά, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα. Δοκιμάστε το σπιτικό φάρμακο σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας πριν το εφαρμόσετε σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα έχετε αλλεργική αντίδραση στα συστατικά. Εάν το κάνετε, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το σπιτικό φάρμακο αμέσως και να συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here