Μύκητας στα νύχια: αιτίες, θεραπεία και πρόληψη.

Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών είναι μια συχνή πάθηση που εμφανίζεται κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα αίτια ποικίλλουν, από αδύναμη ανοσία έως ανθυγιεινές συνθήκες. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν εύθραυστα και κιτρινωπά νύχια, φαγούρα και πόνο.

Η θεραπεία είναι συνήθως σχετικά απλή και μπορεί να είναι τόσο ιατρική όσο και χειρουργική. Ωστόσο, για να αποφευχθεί η υποτροπή, είναι σημαντικό να λάβετε σοβαρά υπόψη την πρόληψη. Υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν μύκητες στα νύχια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η αιτία. Αυτό μπορεί να προκληθεί από στρες, κρυολόγημα ή άλλες ασθένειες. Οι ανθυγιεινές συνθήκες παίζουν επίσης συχνά ρόλο στην ανάπτυξη μύκητα των νυχιών των ποδιών. Το να φοράτε στενά ή υγρά παπούτσια μπορεί να οδηγήσει σε μύκητες που μπορούν να εγκατασταθούν και να πολλαπλασιαστούν στο κρεβάτι των νυχιών.

Το κολύμπι σε δημόσιες πισίνες ή η χρήση υπνόσακων σε ξενώνες αυξάνει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης από τον μύκητα. Τα τυπικά συμπτώματα του μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι εύθραυστα και κιτρινωπά νύχια, κνησμός και πόνος. Συχνά εμφανίζονται φουσκάλες κάτω από τα νύχια.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φλεγμονή του δέρματος γύρω από τα προσβεβλημένα νύχια. Η αντιμετώπιση του μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι συνήθως σχετικά απλή και μπορεί να γίνει με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία βασίζεται σε φάρμακα. Είτε λαμβάνονται αντιμυκητιασικά με τη μορφή δισκίων ή κρεμών, είτε τα προσβεβλημένα νύχια αντιμετωπίζονται με ιατρικό βερνίκι.

In schwereren Fällen kann auch eine chirurgische Behandlung erforderlich sein. Dazu werden die betroffenen Nägel entfernt und anschließend medikamentös behandelt. Um einen Rückfall zu vermeiden, ist es jedoch wichtig, die Prävention ernst zu nehmen. So sollten Sie zum Beispiel immer saubere und trockene Schuhe tragen, besonders an heißen Tagen. Auch das Schwimmen in öffentlichen Schwimmbädern sollte möglichst vermieden werden. Wenn Sie Zehennagelpilz haben, sollten Sie auch alle Ihre Nagellackflaschen wegwerfen, sonst breitet sich der Pilz leicht wieder aus.

αγοράσετε Onycosolve

1. Αιτίες του μύκητα των νυχιών των ποδιών

Ένας από τους κύριους λόγους που ο μύκητας των νυχιών των ποδιών είναι τόσο συχνός είναι η κακή υγιεινή. Οι μύκητες και η μούχλα ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα και μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν στο δέρμα και τα νύχια. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που δεν πλένουν και δεν απολυμαίνουν τα πόδια τους τακτικά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από το πόδι του αθλητή.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο μύκητας των νυχιών των ποδιών είναι τόσο συχνός είναι τα στενά παπούτσια. Τα στενά παπούτσια θα κάνουν τα πόδια σας βρεγμένα και θα διευκολύνουν την εξάπλωση του μύκητα. Επομένως, είναι σημαντικό όταν επιλέγετε παπούτσια να βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από υλικό που αναπνέει και προσφέρουν αρκετό χώρο για τα πόδια σας. Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω άμεσης επαφής με ένα άτομο ή αντικείμενο.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που ζουν ή εργάζονται σε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως λουτρά ή σάουνες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από το πόδι του αθλητή. Τα άτομα με διαβήτη ή άλλη πάθηση που αποδυναμώνει τα πόδια τους διατρέχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ποδιού αθλητή.

2. Θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών

Ο μύκητας των νυχιών των ποδιών είναι μια κοινή πάθηση που συχνά δεν αντιμετωπίζεται. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές. Η θεραπεία του μύκητα των νυχιών των ποδιών είναι επομένως σημαντική για να σταματήσει η πάθηση και να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές.

Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας για τον μύκητα των νυχιών των ποδιών. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σε ήπιες περιπτώσεις, η θεραπεία με κρέμες ή αλοιφές μπορεί να είναι επαρκής. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται δισκία. Η θεραπεία με κρέμες και αλοιφές συνήθως διαρκεί αρκετές εβδομάδες και πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά.

Τα δισκία λαμβάνονται συνήθως για περίοδο τριών έως έξι εβδομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη θεραπεία με συνέπεια για την εξάλειψη του μύκητα και την αποφυγή νέων λοιμώξεων. Σε σοβαρές περιπτώσεις μύκητα των νυχιών των ποδιών, μπορεί επίσης να χρειαστεί να αφαιρεθούν χειρουργικά τα προσβεβλημένα νύχια. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν άλλες μέθοδοι θεραπείας είναι ανεπιτυχείς ή όταν ο μύκητας έχει εξαπλωθεί εκτενώς.

Η επέμβαση είναι συνήθως χωρίς επιπλοκές και τα νύχια μεγαλώνουν ξανά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Για την πρόληψη του μύκητα των νυχιών των ποδιών, θα πρέπει να τηρείτε τα ακόλουθα μέτρα:

-Να φοράτε πάντα καθαρά βαμβακερά ή πάνινα παπούτσια και κάλτσες.

-Αλλάζετε τακτικά παπούτσια και κάλτσες για να αποφύγετε την υγρασία.

-Μην χρησιμοποιείτε παπούτσια άλλων ανθρώπων. -Να απολυμαίνετε τακτικά τα παπούτσια σας με ξύδι ή οινόπνευμα.

-Διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά και καθαρά ανά πάσα στιγμή.

3. Πρόληψη του μύκητα των νυχιών των ποδιών

Για να αποτρέψετε τον μύκητα των νυχιών των ποδιών, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα: -Φορέστε παπούτσια που επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν. -Αλλάζετε τακτικά παπούτσια και κάλτσες. -Διατηρείτε τα πόδια σας καθαρά και στεγνά. – Πλένετε τα πόδια σας καθημερινά με ένα ήπιο απορρυπαντικό. -Χρησιμοποιήστε μια πούδρα ποδιών για να κρατήσετε τα πόδια σας στεγνά. -Εφαρμόστε ένα αντιμυκητιασικό φάρμακο στις πληγείσες περιοχές εάν χρειάζεται. -Προσπαθήστε να αποφύγετε το άγχος.

Πρόληψη του μύκητα των νυχιών των ποδιών: οι πιο σημαντικές συμβουλές Ο μύκητας των νυχιών στα πόδια είναι μια κοινή ασθένεια που επηρεάζει κυρίως άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα μυκητιακά παθογόνα διεισδύουν στον κάλο του νυχιού και πολλαπλασιάζονται εκεί. Αυτό κάνει το νύχι εύθραυστο και αποχρωματισμένο. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το νύχι μπορεί ακόμη και να πέσει. Για να αποφύγετε τον μύκητα των νυχιών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

– Μην χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο μπάνιο χεριών ή ποδιών.

– Να φοράτε καθαρά παπούτσια και κάλτσες από υλικό που αναπνέει. – Αλλάζετε τακτικά τις κάλτσες και τα παπούτσια σας για να απομακρύνετε τον ιδρώτα.

– Πλένετε τα πόδια σας καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι. – Στεγνώστε καλά τα πόδια σας, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.

– Χρησιμοποιήστε πούδρα ποδιών για να απορροφήσετε την υγρασία. – κόβετε τακτικά τα νύχια σας και κρατάτε τα κοντά.

Hinterlasse einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

The maximum upload file size: 384 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here